Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše činnost

 

bdsyell.gif

 

 Odstraňování bariér     

   

Spolupráce při odstraňování bariér - účast v Plánu mobility

Průběžné mapování bariérových objektů, které je důležité zpřístupnit i pro handicapované občany, iniciování potřebných úprav na vstupech popř. zřizování bezbariérových sociálních zařízení v těchto objektech, úprav přechodů a nástupních ostrůvků MHD apod.

Toto provádíme v rámci organizace NIPI / Národní institut pro intergraci osob s omezenou schopností pohybu a orientace ČR,o.s./ a  komise pro odstraňování bariér při MěV STP v Plzni ve spolupráci s MMP, Správou veřejného statku a městskými obvody.

Spolupracovali jsme při bezbariérových úpravách bazénu na Slovanech, hlavního nádraží ČD. Podařilo se provést úpravy na I.poliklinice, ve Zdravotnickém zařízení v Doubravce, Komorním divadle, některých školách, D klubu v Doubravce a dalších místech. K tomu přispěly i granty MMP.

 

 

Sociální poradenství a podrobnější informace o aktivitách

 

Schůze výboru vozíčkářů:   

Centrum pro zdravotně postižené Plzeňského kraje

Koterovská 134, 32600, Plzeň - každá druhá středa v měsíci od 13-16.hod.

Poradenství se provádí  zejména na společných setkáních, telefonicky a na rekondičních pobytech, popř. na víkendových akcích v Exodu v Třemošné.

 

 

Zájmová činnost

 

Návštěvy divadel se svozy bezbariérovým mikrobusem i mimo Plzeň, kulturní a sportovní akce, zájezdy na výstavy rehabilitačních pomůcek, ale i kulturní a přírodní památky. Pravidelně jezdíme na Sportovní hry vozíčkářů do Prahy - Hvězdy.

 

 

Rekondiční pobyty

 

Organizujeme je 1-2x ročně pobyty např. v Podhájí, Líchovech, Františkových Lázních apod. se sportovním, společenským a přednáškovým programem (sporty např. stolní tenis, kuželky, petanque, kroket, šipky, slalomy na vozíku). Konají se vždy v bezbariérových objektech.